Practicant l’opinió editorial

Massa sensacionalisme

Després dels fets de dilluns a la Marató de Boston, on l’explosió de varies bombes durant la multitudinària cursa va provocar 3 morts i un centenar de ferits, Barack Obama va anunciar ahir que el cas seria tractat com un “acte terrorista” i que s’obriria una investigació internacional per determinar-ne l’autoria.

Tant podria haver estat tan un grup nord-americà com estranger, el cert és que d’enemics no li’n manquen a uns Estats Units que han desplegat empreses militars arreu del planisferi. Però, no cal fer més soroll del necessari ni pecar d’innocència. L’opinió pública sembla haver-se sorprès molt per uns esdeveniments que, si analitzem amb fredor la conducta dels EUA els darrers anys, el que ens hauria d’estranyar és que fets similars no és reprodueixin més sovint.

En la mateixa línia ha anat la premsa que va omplir les primeres pàgines d’ahir amb  grans fotografies escabroses i poca informació (tampoc n’hi havia més). De debò calia caure en el sensacionalisme per omplir pàgines buides sobre la tragèdia americana? Potser hagués estat més profitós fer ressò també d’altres atemptats que s’han succeït darrerament en zones amb presència militar americana. Però ja ho diu el refrany, no convé mossegar la mà de l’amo.

 

La rendibilitat de ser encausat

Isabel Pantoja va ser condemnada ahir  a 24 mesos de presó per un cas de blanqueig de capitals derivat del “cas Malaya”, en un judici marcat per la pompa externa i el desmai de la folklòrica . Tot sembla indicar però, que, per manca d’antecedents, la tonadillera evitarà anar a la presó i  “només” haurà de pagar una sanció d’un milió cent quaranta-set mil euros.

Pagar la multa no serà però un gran mal de cap per l’ex muller de Julian Muñoz que no trigarà en rebre suculentes ofertes per part de les principals revistes i programes del cor. Aquests, fora de condemnar-la i recriminar-li la seva culpa, s’afanyaran a contractar-la perquè protagonitzi especials egòlatres  i expliqui el sofriment que ha patit la “màrtir cantaora” durant el procés. I és que sembla ser que, en això que li’n diuen Espanya, polítics, futbolistes, toreros, famosos i folklòriques tenen un habeas corpus especial.   

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s