Millor acompanyada

“Corre enllà, corre enllà, corre enllà, Barcelona,/que ja et cal esser una altra per ésser la que deus;/ perquè ets alta i airosa i fas molta planta,/ però bé et falta encara molt més del que tens” Amb aquesta oda, esperonava Maragall la capital catalana a créixer, emancipar-se, a fer un pas endavant.  Barcelona però, sembla que encara està atordida i li cal una empenta per emprendre el vol. Li cal ser més senyora, del seu territori i de la seva identitat. Li cal tornar a prendre aquells indrets puntals que ara resten en mans de l’invasor i poder exercir de referent, d’emprenedor que encapçali el llarg camí odissíac que ha emprès el poble català.

“Un país no funciona si la capital no funciona, i actualment Barcelona no està treballant en la construcció d’estructures d’Estat” afirmava Jordi Portabella, president d’ERC a Barcelona.  El republicà va reivindicar que actualment l’ajuntament de Barcelona no estava treballant en un projecte sòlid que donés una configuració potent a la ciutat. Això, sumat a que l’Estat espanyol es nega a retornar aquells indrets estratègics de la ciutat de Barcelona que estan sota tutela espanyola (la Zona Franca, l’edifici de Correus…) fa que la capital catalana no pugui treballar lliurement per esdevenir el puntal que Catalunya i els Països Catalans necessiten.

Portabella però, obvia que un país fort, un país que surti endavant -el país que necessitem per trencar amb les estructures que ens lliguen i ens impedeixen esdevenir una nació sobirana, potent culturalment i atent a les necessitats socials- , necessita ésser també un país que no oblidi cap part del territori. No només Barcelona i la seva àrea metropolitana ha de ser capdavantera, cal que tingui de costat unes comarques, uns pobles que tinguin la infraestructura que els permetin enllaçar-se entre si i obrir-se una porta a i al món. Cal, avui més que mai, fer vives les paraules d’un encertat Pere Quart: “tot plegat Catalunya, la gran,/ amb la gent i la terra i la llengua,/ i el passat i el present,/ i el futur que ens espera,/ bo o dolent, infal·lible!”.

Anuncis

One thought on “Millor acompanyada

  1. Quan es parla d’estructures d’estat en Porti es refereix a òrgans de decisió, en comptes de estructures civils, com podrien ser xarxes de comunicació o altres espectes, que efecten el desenvolupament d’un territori. IMAO yatusabeh.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s