Canet Pop S.L.

canet-f-francesc-fabregas-4c25-12090

( Intro  del programa RootArt de Ràdio Pineda del dia 04-04-2014)

No ens agrada el cartell del Canet Rock 2014! No ens agrada, no perquè els grups convidats no siguin sant de la nostra devoció, sinó perquè el considerem una falta de respecte al festival que pretenen recuperar. Que el senyor Mainat decideixi organitzar un festival amb alguns dels grups més populars de l’escena catalana, d’entrada ho trobem fins hi tot una gran idea i un valor afegit per al moviment musical maresmenc.

No obstant, ell, més que ningú, hauria de ser concient de l’esperit i rerefons sociopolític d’un festival del qual ja en va ser promotor en l’edició original. Un contingut que, en el que havia de ser la seva ressurecció, ha quedat diluït, tal i com es van diluïr els aires de canvi dels finals del 70 entre el tant lloat concens de la transició. Fum, només fum!

Per a molts joves i no tant joves, el Canet Rock resta a l’imaginari com un oasi en el temps, on les ganes de fer un món diferent és veien reflexades en  una manera de concebre la música com quelcom més enllà d’un simple entreteniment. La música com un  canal d’expressió, de protesta, de renovació d’idees i  de contrast d’una realitat que molts desitjaven canviar després de llargs anys de mirar cara el sol a ritme de pasdoble.

Vist els grups que hi participen, aquest Canet Rock només fa tribut al benfici empresarial. No ens agrada! Si vols fer un festival amb els grups capdavanters de l’escena pop catalana, perfecte, però posa­li un altre nom. D’altra banda, si realment el que vols és rescatar de la història aquest mític festival omple el cartell amb els molts grups del ric panorama reivindicatiu o alternatiu català. Segurament serien hereus molt més dignes dels Riba, Sisa, Batiste,Dharma, Blondie, Ultravox i companyia que trepitjaren l’escenari de Canet entre 1976 i 78.  Per suposat, cal imaginar que ni per un instant se’ls haurà passat pel cap contar amb cap de les bandes emergents  que setmana rere setmana passen per RootArt i ens exposen les seves ganes de tocar i les parets amb que estan farts de topar una vega i una altra.

Val a dir que quan vam saber que es volia recuperar el festival ens va fer bastanta il∙lusió perquè pensavem que serviria d’impuls pel panorama músical que defensem a cada RootArt. Per tota aquella gent que es tanca cada tarda a un garatge o un buc i que intenta arrencar un projecte, fer coses noves i dotar de contingut la seva música. Vist però el camí que ha près, només ens resta rebatejar el festival com a Canet Pop S.L.

PodCast: https://enacast.com/radiopineda/historic/rootart

Facebook RootArt: https://www.facebook.com/pages/RootArt/451747301531911

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s